Koken op gas en inductie

Koken op gas en inductie, wat is wijsheid?

Vind jij koken ook belangrijk, dan is de keuze koken op gas en inductie. Voor veel mensen die een nieuwe keuken overwegen omdat ze bijvoorbeeld aan het verbouwen zijn is dit een van de vele vragen. Wat zijn de voordelen en nadelen van koken op gas en inductie, en wat kost het? De kookplaat is tenslotte het hart van de keuken en wordt intensief gebruikt. Iedereen kookt op een andere manier, en is de keuze voor iedereen anders.

Voor veel mensen is de keuken het hart van het huis. Het is dan ook belangrijk dat deze helemaal naar jouw wensen is ingericht. Welke stijl vind jij mooi en welke apparaten gebruik je veel. Uiteraard moet een keuken vooral functioneel voor jou zijn, want je maakt er tenslotte elke dag gebruik van. Het is bij aanschaf van een nieuwe keuken aan te raden om je te laten adviseren door een specialist, zij weten precies wat bij je past. Je hebt namelijk veel keuze qua merken en als leek weet je niet wat de specifieke eigenschappen van een kookplaat zijn. Een specialist biedt vaak A merk apparatuur aan en het wordt vakkundig gemonteerd. Dit is belangrijk is qua veiligheid, maar je weet ook wat je kan verwachten qua levensduur etc.

koken op gas en inductie

kookplaat

Gas

De voordelen van een gas kookplaat

  • Het is een vlotte manier van koken, je hebt direct een grote vlam
  • Voor gas heb je geen speciale pannen nodig, dit scheelt weer een hoop geld
  • De warmte is perfect te regelen, je ziet de meeste koks daarom gas kookplaten gebruiken
  • Je hebt de mogelijkheid om voor een wokbrander te kiezen, dit zien we steeds vaker terugkomen
  • Gasplaten hebben een thermische beveiliging. Dit houdt in dat als de vlam uitgaat de gastoevoer automatisch stopt

Inductie

De voordelen van een inductie kookplaat

  • De zuinigste manier, er wordt geen energie verspild
  • Makkelijk schoonmaken, omdat het een egale plaat is
  • Het is een hele snelle manier van koken
  • De kookplaat word niet verwarmd alleen de pan. Hierdoor heb je minder kans op brandwonden
  • Zodra je de pan van de kookplaat haalt, stopt het verwarmingsproces

Heb je een keuze kunnen maken qua koken op gas en inductie? Er zijn nog vele andere overwegingen te maken qua keukeninrichting. Hou je bijvoorbeeld van bakken dan is het de moeite waard om te onderzoeken wat de mogelijkheden op gebied van ovens er zijn. Zo zijn er combi ovens waarin een magnetron- en ovenfunctie zit. Maar je kunt uiteraard ook voor een klassieke bakoven kiezen. Ook in dit geval is het aan te raden om je goed te laten adviseren door een specialist. Deze kijken naar wat voor jouw gebruik handig is, en wat voor jou de beste plaatsing in de keuken is. Kortom er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een nieuwe keuken!

 

 

 

 

 

Share This Post On