Is uw kamer optisch mooi?

Veel mensen willen dat hun woonkamer er mooi uitziet. Niet alleen uit eigen belang, maar ook omdat het een visitekaartje is naar hun gasten. Bij het verbouwen c.q. opfrissen is het goed om opnieuw te kijken hoe praktisch en optisch mooi elke ruimte is ingedeeld.

Veelal willen we meer spullen in de kamer zetten dan dat de grootte van de kamer toelaat. Dan is het goed om creatief te zijn: Een hoge kast is handig om veel in op te bergen. Zelfs een televisie werk je er mooi in weg. Maar omdat de kast hoog is, zit hij in je zichtlijn. Als je zit maar ook als je staat. Visueel beoordeel je dan de ruimte van de kamer tot aan de kast en niet tot aan de muur.
De mens is namelijk zo ingesteld dat hij de grootte van de kamer inschat tot aan de eerste obstakel die hij op ooghoogte ziet (om er juist niet tegenaan te lopen). Wanneer je er nu i.p.v. de hoge kast een lage dressoir neerzet win je optisch 40-50 cm in de diepte van de kamer. (je zichtlijn is nu tot aan de muur).

plafond

Deze stelling gaat ook op voor hanglampen. Vooral lampen met een stoffen kap geven veel sfeerverlichting, maar belemmeren wel het zicht in de ruimte. Wanneer je de hanglamp weghaalt wordt de ruimte ineens een stuk groter.

De verlichting op de goede plaats maken is dan ook erg belangrijk. Een gevleugelde uitspraak van Binnenhuisarchitect Hans Slim hierin is: “Waar licht is schijnt ruimte te zijn”. Het plafond kan hierin een belangrijke rol spelen.

Ook intressant: xlwonen.nl/gashaarden

 

Ook met led verlichting achter een koof kan je leuke resultaten boeken.

Een DreamPlafond kan hierin een toegevoegde waarde zijn: Er is maar 3,5 cm hoogte nodig om een compleet nieuw plafond te maken waarin alle elektra, verlichting, lichtkoven e.d. zijn weggewerkt.

Een DreamPlafond is een spanplafond dat bestaat uit een elastisch kunststof doek die onder uw bestaande plafond gespannen wordt en voldoet aan de CE norm. Wij maken vooraf met de klant een verlichtingsplan en de montage is meestal maar 1 dag waarbij de ruimte schoon wordt opgeleverd.

Share This Post On