Interieuradvies

slaapbankHet interieur maakt de stijl van je huis. En de stijl van je huis geeft je persoonlijkheid weer. Of zelfs je hele lifestyle. Het is dus belangrijk dat je tevreden ben met het interieur van je huis.  De juiste samenstelling van je interieur creëren is niet zo makkelijk als het lijkt. Je moet rekening houden met een aantal factoren, maar je wilt niet belemmert worden deze factoren. Dat laatste is niet altijd mogelijk, maar je kan deze beperkingen wel zo klein mogelijk maken of houden met de juiste strategie bij het samenstellen van je interieur.

Zo moet je onder andere rekening houden met de beschikbare ruimte die je hebt. Daarnaast moet je rekening houden met je budget. Je moet dus geen impulsieve aankopen doen waar je later spijt van hebt. Zeker niet wanneer je financiële situatie al niet optimaal is. Je interieur houdt meer in dan je meubels. Eigenlijk alles wat je ziet wanneer je binnenstapt is een onderdeel van het interieur van je huis. Zo zijn je muren en de kleur ervan ook een onderdeel van je huis, maar ook de klok en de tv behoren tot het interieur. Het is dus zeker niet eenvoudig om een goede samenstelling van je interieur te creëren.

Op deze pagina kun je dus vele adviezen vinden die betrekking hebben op het interieur van je huis. In deze categorie hoort dus van alles. Wat de mooiste vloer is voor welke type huis of waar je op moet letten bij het aanschaffen van een koekoeksklok. En zo zijn er nog vele meer adviezen en tips die je kan vinden op deze pagina. Meer inspiratie nodig? Bezoek dan ook eens: http://interieurinspiratie.frisbegin.nl/

Inbraak gehad? Schakel een slotenmaker in!

Wanneer je slachtoffer bent geworden van een inbraak is dat natuurlijk erg vervelend. Echter moet je snel schakelen en actie ondernemen. Vaak is de politie al gebeld, dat is namelijk het eerste waar de meeste mensen aan denken. Maar vergeet vooral niet een slotenmaker te bellen. Een geforceerd slot kan namelijk niet meer op slot en het laatste wat je wilt is dat je nogmaals slachtoffer word. Ook geeft een goede inbraakbeveiliging een veilig gevoel wat je vaak wel kan gebruiken na een inbraak.

Een slotenmaker kan je daar perfect bij helpen en zijn 24/7 bereikbaar en bereid om je te helpen. Wanneer je op zoek gaat naar een slotenmaker in de buurt is het belangrijk om een betrouwbare slotenmaker te vinden die snel ter plaatse kan komen om zo snel mogelijk de inbraakbeveiliging van je woning in orde te maken.

Sloten vervangen

Slotenmakers beschikken over de juiste kennis en ervaring om je advies te geven om je woning voldoende te beveiligen zodat je weer met een veilig gevoel kan gaan slapen. Ook kan een slotenmaker je adviseren over de beste sloten. Na een inbraak moet in 99% van de gevallen het slot vervangen worden wegens schade.

Bij het kiezen van een nieuw slot is het van belang dat deze beschikt over een SKG certificaat. Dit zijn sloten die altijd voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker je over sterke sloten beschikt die inbrekers afschrikken. En dat is precies wat je wilt na een inbraak.

Laat je niet alleen adviseren door een slotenmaker, laat ook de sloten vervangen door de slotenmaker in kwestie. Zo weet je zeker dat alles optimaal beveiligd is en dat je met een gerust gevoel kan gaan slapen.

 

Maritieme styling

Maritieme styling voor in huis, wat houdt dit in? Maritiem betekent: “De zee of het zeewezen betreffende”. Dus met maritieme styling bedoelen we dat het vooral zee uit moet stralen. Een maritieme styling is tijdloos en creëert een relaxte gezellig sfeer in huis. Als we naar de woontrends voor komende jaren kijken zien we qua kleur best veel kleuren terug uit het maritieme pallet.

Maritieme styling

Maritieme styling materialen

Met welke materialen kunnen we een ruimte stylen zodat het de zee uitstraalt? Hieronder een opsomming van materialen

 • Wrakhout
 • Schelpen
 • Zeester
 • Steigerhout
 • Schelpenzand
 • Touw
 • Visnet

Maritieme styling

Met deze materialen kan je bijvoorbeeld een dienblad leuk opmaken. Je kan er wat gezellige theelichtjes bij zetten en hebt een gezellig hoekje. Als je een groot visnet hebt is het bijvoorbeeld ook leuk om deze aan het plafond te hangen en hier kleine  LED lampjes tussen te hangen.

D.I.Y. met schelpen

Met schelpen kan je heel veel kanten op. Zo kan je bijvoorbeeld een schelpenhanger maken van de schelpen die je gevonden hebt. Maar je kan je schelpen ook op dingen zoals een rand van een spiegel of een bord plakken. Maar ook een fles, een pot of een fotolijst zijn leuk om te beplakken met schelpen. Heb je bijzondere grote schelpen, dan is het ook heel leuk om deze op een stuk steigerhout te monteren. Deze kan je dan als decoratie aan de muur hangen. Op deze manier kan je dus met schelpen een hoop leuke dingen pimpen.

Maritieme styling

 

Maritieme woonaccessoires

Er bestaan veel kant en klare maritieme woonaccessoires. Denk hierbij aan plaids, dekbedovertrek, handdoeken, kussen hoesjes, Vloerkleed, tafelkleden en onderzetters en placemats met een anker, visjes, streepjes, boten of teksten over het strand erop.

Kant en klare maritieme accessoires:

 • Vuurtorens
 • Boten
 • Schatkist
 • Visjes
 • Stuurwiel
 • Nautisch kompas
 • Anker
 • Meerpaal
 • Reddingsboei
 • Schroef
 • Patrijspoortspiegel
 • Schilderij met maritieme knopen
 • Maritieme vlaggen
 • Schilderijen
 • Houten borden met teksten

Maritieme styling

 

Maritieme kleuren

Iedereen denkt automatisch aan alle tinten blauw, maar er zijn zoveel meer tinten die leuk te combineren zijn. Om een maritieme sfeer te krijgen hoef je alleen maar een ansichtkaart met daarop een foto van een mooi strand en duinen te bekijken en je hebt al een kleurenpallet voor je. Maar denk ook eens aan de kleuren van schelpen of bijvoorbeeld zeewier. Er zijn bijzonder veel kleuren terug te vinden in en rondom de zee. Dat maakt het extra spannend om te combineren!

Maritieme styling

Maritieme kinderkamer

Het maritieme thema is ook leuk te gebruiken voor kinderkamers. Dit kan voor zowel jongens als meisjes heel leuk zijn. Het is ook leuk om samen met je kind maritieme accessoires voor hun nieuwe slaapkamer te maken. Ga eens naar het strand om schelpen te zoeken. Vervolgens kan je hier lekker mee gaan knutselen. Lees hierboven bij D.I.Y. met schelpen wat je allemaal kunt maken.

Maritieme styling