Interieuradvies

slaapbankHet interieur maakt de stijl van je huis. En de stijl van je huis geeft je persoonlijkheid weer. Of zelfs je hele lifestyle. Het is dus belangrijk dat je tevreden ben met het interieur van je huis.  De juiste samenstelling van je interieur creëren is niet zo makkelijk als het lijkt. Je moet rekening houden met een aantal factoren, maar je wilt niet belemmert worden deze factoren. Dat laatste is niet altijd mogelijk, maar je kan deze beperkingen wel zo klein mogelijk maken of houden met de juiste strategie bij het samenstellen van je interieur.

Zo moet je onder andere rekening houden met de beschikbare ruimte die je hebt. Daarnaast moet je rekening houden met je budget. Je moet dus geen impulsieve aankopen doen waar je later spijt van hebt. Zeker niet wanneer je financiële situatie al niet optimaal is. Je interieur houdt meer in dan je meubels. Eigenlijk alles wat je ziet wanneer je binnenstapt is een onderdeel van het interieur van je huis. Zo zijn je muren en de kleur ervan ook een onderdeel van je huis, maar ook de klok en de tv behoren tot het interieur. Het is dus zeker niet eenvoudig om een goede samenstelling van je interieur te creëren.

Op deze pagina kun je dus vele adviezen vinden die betrekking hebben op het interieur van je huis. In deze categorie hoort dus van alles. Wat de mooiste vloer is voor welke type huis of waar je op moet letten bij het aanschaffen van een koekoeksklok. En zo zijn er nog vele meer adviezen en tips die je kan vinden op deze pagina. Meer inspiratie nodig? Bezoek dan ook eens: http://interieurinspiratie.frisbegin.nl/

Vijf manieren om in de kerstsfeer te komen

Creëer een kerstsfeer in huis, want het loopt weer tegen het einde van het jaar. Dan gaan we de feestmaand December weer tegemoet. Eerst hebben we Sinterklaas en vrij snel daarna versieren we ons huis weer voor de kerstdagen. Heel gezellig om te doen, maar soms ook lastig. Wat past goed bij je interieur, qua kleur en materiaal. Of je wilt bijvoorbeeld eens wat anders, maar hebt weinig budget…

Creëer een kerstsfeer

etagère voor kerst

Verzamelen van kerstcadeaus

Veel mensen doen met kerst aan pakjesavond. Het is dan ook handig om hier ruim van te voren mee te beginnen. Tenslotte heb je rond de feestdagen zelf nog wel genoeg te doen, en kan je die stress als kiespijn missen. Als je een half jaar van te voren al een lijstje maakt met wat je voor wie wil kopen, kan je zelfs wachten op aanbiedingen. Op deze manier is het budget technisch beter, en heb je niet alle kosten in de maand December.

Creëer een kerstsfeer

Inpakken voor kerst

Zet kerstmuziek op

Om in de kerstsfeer te komen mag het niet ontbreken aan kerstmuziek. Driving home for christmas en last christmas zijn niet weg te denken tijdens deze feestmaand.

Verzamel lekkere kerstrecepten

Wat ook een tip is om in de kerststemming te komen is het verzamelen van kerstrecepten. Ook hier is het aan te raden om daar op tijd mee te beginnen. Bewaar bijvoorbeeld de kerstedities van de Allerhande etc. Of google op kerstrecepten. Op deze manier kan je een heerlijk menu samenstellen. Krijg je veel mensen te eten?  Wil je het grootste gedeelte van te voren klaarmaken? Wat heb je allemaal nodig en wat moet je doen voor de bereiding en presentatie van de gerechten?

Creëer een kerstsfeer

Kersthapjes

 

Tafelversiering kerst

Creëer een kerstsfeer, door extra aandacht te besteden aan de tafelaankleding voor kerst. Als je mensen te eten krijgt met kerst, is het handig om ruim van te voren te inventariseren wat je wilt en wat je hiervoor nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld niet zo’n geweldige kok en heb je besloten om te gaan gourmetten? Ook dan kan je de tafel heel feestelijk dekken.

Tips voor tafelaankleding met kerst

 • Leg kerstballen, kerst takken of andere kerstdecoratie op tafel of op de borden
 • Maak een tafelschikking met originele naamplaatjes
 • Ontwerp een menukaartje
 • Zorg voor sfeerverlichting
 • Koop leuke servetten
 • Serveer de gerechten/producten in mooie schalen
Creëer een kerstsfeer

Sfeervolle tafelaankleding voor de feestdagen

Goedkope kerstversiering

Als jouw budget voor kerst niet zo groot is, wil dit niet zeggen dat je het niet gezellig kan aankleden. Met wat creativiteit kom je een heel eind, en creëer een kerstsfeer. Zo maak je makkelijk zelf leuke kerstversiering, lees hieronder bij zelf kerstdecoratie maken. Ook een optie is om naar de kringloopwinkel te gaan of op marktplaats te kijken voor tweedehands kerstversiering. Winkels zoals Action en Xenos hebben ook relatief goedkope kerstversiering te koop.

Kerst styling tips

 • Maak gebruik van een thema of een kleurenpalet, scandinavische look, luxe look,
 • Goud, zilver en koper en hoogglans qua kleur creëert een feestelijk effect
 • Maak een schaal of pot op met daarin een mooi kerststuk en zet deze op tafel
 • Hang lichtjes, kerstballen, slingers en andere leuke kerstversiering aan een lamp, aan een deur en tegen het raam.
 • Tuig een echte, of een kunstboom op(kan tegenwoordig van allerlei materiaal zijn)
 • Leg voor de gelegenheid kussens met een kussenhoes in kerstsfeer en dito plaid op de bank

Zelf kerstdecoratie maken

Als je het leuk vind om zelf creatief bezig te zijn, dan is het heel leuk om zelf je kerstdecoratie te maken. Het kost wat tijd, maar is een goedkope manier om een gezellige kerstsfeer in huis te krijgen. Het is ook leuk om dit samen met de kinderen te doen. Zo hebben zij een aandenken aan de kerst van dit jaar.

Creëer een kerstsfeer

Kerstbal van glas met vulling

 

 • Kerstballen van glas of plastic

Creëer een kerstsfeer, neem glazen of plastic ballen en vul deze met leuk materiaal. Dit kan echt van alles zijn. Denk aan glitters, wol, zaagsel, m&m’s, kralen, vloeistof en alles wat je kan bedenken! Ook is het leuk om van oude lampen kerstballen te maken.

 • Oude kerstballen pimpen

Heb je oude kerstballen, maar zijn ze niet mooi meer. Passen ze qua kleur niet meer bij je interieur of ben je ze gewoon beu? Het is dan heel leuk om bijvoorbeeld samen met je kinderen een knutselmiddag te organiseren. Bedek de kerstballen met stofjes zoals een oude panty met motief, leer, aluminiumfolie, veertjes, glitters of houd ze in een verfbad.

 • Maken van houten kerstdecoratie

Ook dit is weer leuk om samen met je kinderen te doen! Tegenwoordig koop je voor een appel en een ei een zak met kleine stukjes hout. Vaak schijfjes hout. Laat de kinderen hier een leuke tekening op maken, of plak er glitters op. Maar ook beschilderen of helemaal 1 kleur verven behoort tot de mogelijkheden. Het is ook leuk om een houten schijf met een foto te beplakken, zo wordt het een persoonlijke en unieke versiering.

 • DIY kerstdecoraties

Uiteraard kan je ook van afvalproducten zoals deksels of kurk of karton leuke kerstdecoraties maken. Het werkt hetzelfde als bij bovengenoemde kerstversieringen. Je kan de vorm en de buitenlaag bewerken waardoor je een unieke kerstversiering krijgt. Denk aan een kurk waar je allerlei leuke stokjes in prikt waar je vervolgens gekleurde lintjes aan hangt. Of een deksel van een pot goud schilderen en een gat in boren waar je vervolgens een oude gouden oorring als hanger doorheen haalt. Maar je kan ook een kerstbal haken of breien. Durf vooral out of the box te denken, dat levert spannende, unieke en persoonlijke creaties op.

Creëer een kerstsfeer

Gebreide kerstballen

Kerstdecoratie kopen

Tuincentra en woonwinkels hebben rond deze tijd van het jaar een uitgebreide collectie met kerstversieringen. Of dit nu om kerstbomen, kerstmannen, kerstballen of andere versieringen gaat, er is enorm veel aanbod. Het leuke is dat het meestal op thema en kleur wordt gepresenteerd in deze winkels. Dit maakt het wat makkelijker om een samenhangend geheel bij elkaar te shoppen. Er is een rijke keuze uit verschillende materialen, kleuren en vormen qua decoratie, en dat maakt het soms wat lastig.

Kerstsfeer zonder traditionele kerstboom

Tegenwoordig zien we in veel huizen niet de traditionele kerstboom. Meer en meer zien we houten, metalen, rotan of kartonnen kerstbomen. Maar ook nog steeds zien we mooie kunstbomen die bijna niet te onderscheiden zijn van echte bomen. Deze kunnen oplopen tot honderden euro’s. Dit is dan weliswaar een behoorlijke investering, maar daar heb je dan ook lang plezier van.

Creëer een kerstsfeer

Zwarte kerstboom, zwarte kerstversiering

 

Douche warmte terug winning

Douche warmte terug winning, oftewel douche wtw. Wat houdt dit in? Een douche met wtw verwarmt koud water met de warmte van het wegstromende water. Dit houdt in dat je CV ketel een stuk minder hard hoeft te werken. Dit is weer terug te zien in je energie rekening. In de toekomstige woontrends zien we dat duurzaam wonen op nummer 1 staat. Deze douche past dus goed in het rijtje maatregelen om je woning energiezuiniger te maken.

Douche warmte terug winning

Douche warmte terug winning, wat is dit?

Een douche-wtw haalt warmte uit wegstromend douchewater. Vervolgens gebruikt die deze om koud water te verwarmen. Het voorverwarmde water gaat naar de mengkraan van de douche en/of naar de CV ketel of boiler. Het werkt met een warmtewisselaar. In deze wisselaar stromen koud en warm water gescheiden van elkaar in tegengestelde richting. Hierdoor neemt het koude water sneller en meer warmte op. De wisselaar zorgt ervoor dat de afvoer van rioolwater volledig afgesloten is van de aanvoer van drinkwater.

Douche warmte terug winning

Douche wtw installeren

Er is een kleine verbouwing nodig om het warmte terug winning systeem aan te leggen. Maar het is absoluut de moeite waard qua wat  je investeer en daarna bespaart op je energierekening. Bij het energieneutraal maken van je huis is dit een optie.

Energie besparen wtw douche

Om water te verwarmen moet de ketel of boiler gestookt worden. Dit gaat op fossiele brandstoffen en dat is schadelijk voor het milieu. Het is dus heel mooi dat deze douche veel minder energie verbruikt. Daarbij draag je bij aan een beter milieu. Door minder milieubelasting zal de klimaatverandering vertragen. Dat is weer belangrijk voor onze kinderen.

Douche warmte terug winning

Onderhoud wtw douche

Het mooie van een een douche wtw is dat deze geen onderhoud nodig heeft. Je kunt je douche gewoon schoonmaken zoals je altijd deed. Milde reinigingsmiddelen zijn dan ook geen enkel probleem. Schuurmiddelen echter wel, deze kunnen voor problemen zorgen.