Interieuradvies

slaapbankHet interieur maakt de stijl van je huis. En de stijl van je huis geeft je persoonlijkheid weer. Of zelfs je hele lifestyle. Het is dus belangrijk dat je tevreden ben met het interieur van je huis.  De juiste samenstelling van je interieur creëren is niet zo makkelijk als het lijkt. Je moet rekening houden met een aantal factoren, maar je wilt niet belemmert worden deze factoren. Dat laatste is niet altijd mogelijk, maar je kan deze beperkingen wel zo klein mogelijk maken of houden met de juiste strategie bij het samenstellen van je interieur.

Zo moet je onder andere rekening houden met de beschikbare ruimte die je hebt. Daarnaast moet je rekening houden met je budget. Je moet dus geen impulsieve aankopen doen waar je later spijt van hebt. Zeker niet wanneer je financiële situatie al niet optimaal is. Je interieur houdt meer in dan je meubels. Eigenlijk alles wat je ziet wanneer je binnenstapt is een onderdeel van het interieur van je huis. Zo zijn je muren en de kleur ervan ook een onderdeel van je huis, maar ook de klok en de tv behoren tot het interieur. Het is dus zeker niet eenvoudig om een goede samenstelling van je interieur te creëren.

Op deze pagina kun je dus vele adviezen vinden die betrekking hebben op het interieur van je huis. In deze categorie hoort dus van alles. Wat de mooiste vloer is voor welke type huis of waar je op moet letten bij het aanschaffen van een koekoeksklok. En zo zijn er nog vele meer adviezen en tips die je kan vinden op deze pagina. Meer inspiratie nodig? Bezoek dan ook eens: http://interieurinspiratie.frisbegin.nl/

Zelf een boomhut maken

Zelf een boomhut maken, is niet iets wat je een twee drie doet. Eerst moet je een plan maken. Voor wie is de boomhut bedoeld, hoe groot moet hij worden en wat heb je er voor nodig? Dan kan je ook nog nadenken over het interieur, wellicht is het leuk om hierbij de woontrends voor het komende jaar in de gaten te houden! Heb jij ook een ruime tuin en zou een boomhut qua tuinstyling hierbij passen? Lees dit artikel voor inspiratie.

Zelf een boomhut maken

Luxe boomhuis

Verschillende boomhutten

 • Voor kleine kinderen, om te spelen
 • Boomhutten voor tieners, als slaapkamer of studio
 • Een boomhut voor volwassenen, als werkplek, als slaapplaats, als hotelkamer
 • Boomhuizen, complete woningen
Zelf een boomhut maken

Design boomhut

Kinderen en boomhutten

Zelf een boomhut maken, voor bijna alle kinderen een droom die werkelijkheid wordt. Voor kleine kinderen moet er goed naar functionaliteit en veiligheid gekeken worden. het is niet aan te raden om een boomhut op tien meter hoogte te maken voor je kind van vier. Zij willen er vooral in spelen, dus het moet makkelijk te bereiken zijn. Ook kan je veel verschil hebben tussen een boomhut voor een meisje of voor een jongen. Als het voor een meisje is die van meisjesachtige dingen houdt kan je bijvoorbeeld veel roze, paars, rood  en oranje gebruiken.  Maar is het voor een stoere jongen, dan kan je bijvoorbeeld voor legerkleuren kiezen. Of een thema zoals auto’s of safari. Stoere materialen gebruiken zoals een robuuste zitzak.

Interieur tips voor een boomhut voor kids

 • Gordijntjes
 • Kussens
 • Hangmat
 • Zitzak
 • Krukjes
 • Tafeltje
 • Vloerkleed
 • Lamp
 • Spiegeltjes
 • Mini keukentje
 • Bed
 • Prikbord
 • Schoolbord/wand
 • Schommel
Zelf een boomhut maken

Interieur boomhut kinderen

Een boomhuis voor tieners

Zelf een boomhut maken voor je tiener? Het is ook leuk om het samen met je tiener te bedenken, te ontwerpen en vervolgens te maken. Zo heb je quality time samen en ben je je kind creatief aan het stimuleren. Voor de wat grotere kinderen mag het allemaal wel wat stoerder, en voor hen is het ook leuk als ze een lounge gedeelte binnen in de boomhut hebben. Hier kunnen ze heerlijk met hun vrienden gamen en relaxen.

Zelf een boomhut maken

Interieur meiden boomhut

Luxe boomhutten voor volwassenen

Er zijn tegenwoordig hotelkamers die in een boomhut zitten. Maar er zijn ook boomhutten die als woning gebruikt worden. Dit zijn uiteraard veel grotere en luxere boomhutten dan de boomhutten die we hierboven besproken hebben. Om er enigszins comfortabel in te kunnen wonen en of werken, moeten er uiteraard basisvoorzieningen zijn. Zelf een boomhut maken, bedenk dan van te voren goed wat je wil.  Maak een plan van aanpak en een goed ontwerp, zodat tijdens de bouwfase altijd duidelijk is wat de bedoeling is.

 

Zelf een boomhut maken

Boomhut met ramen

Materialen voor het bouwen van een boomhut

Zelf een boomhut maken

bouwtekening eenvoudige boomhut

Waar begin je en wat heb je nodig? Hieronder een bouwtekening voor het bouwen van een eenvoudig boomhutje voor kinderen.

Welke trap maak jij voor je boomhuis?

Er zijn diverse mogelijkheden om boven in je boomhuis te komen. Maar de meest voorkomende is een trap. Maar wat voor trap past bij jouw boomhuis?

Zelf een boomhut maken

Hoge boomhut

 • Basis ladder
 • Touwladder
 • Trap van schijven boomstam
 • Luxe draaitrap met leuning
 • Brede houten ladder van boomstammetjes
 • Traptreden van plankjes aan de boomstam
 • Hangbrug om bijvoorbeeld naar een ander gedeelte te lopen
Zelf een boomhut maken

Dubbele boomhut

Genoeg mogelijkheden!

Zelf een boomhut bouwen

Accessoires voor een buiten bij de boomhut

 • Glijbaan
 • Klimwand
 • Klimnet
 • Schommel
 • Oude autoband als slingerschommel
 • Luiken
 • Ramen
Zelf een boomhut maken

Speelboomhut

 

 

Zelf een boomhut maken of een boomhut laten bouwen?

Het kan zo zijn dat je niet zo handig bent, dan is het een behoorlijk avontuur om zelf een boomhut te moeten bouwen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het een stevige en veilige boomhut wordt. In dit geval zijn er professionele bedrijven die naar jouw wensen een boomhut of boomhuis kunnen bouwen. Maar ben je toch wel handig en durf je het zelf te bouwen dan is onderstaande bouwtekening van het frame voor boomhut een handig uitgangspunt.

Zelf een boomhut maken

Frame boomhut

We hopen dat je veel inspiratie hebt opgedaan door dit artikel en veel succes bij het bouwen of ontwerpen of laten maken van een boomhut!

PVC vloeren

Welke vloer past het beste bij mij?

Loop een willekeurige meubelzaak binnen en je hebt keuze uit verschillende vloeren met allemaal ander soort materiaal. Elk materiaal geeft een andere uitstraling aan je woning. Voordat je een vloer gaat uitkiezen moet je goed bedenken waarvoor je het gaat gebruiken. Stel je hebt nog jonge kinderen dan is een tapijt een risico. Kinderen knoeien gauw en een vlek krijg je er niet zomaar eruit. Maar een andere voordeel aan tapijt is dat kinderen daar wat makkelijker overheen kunnen kruipen. Heb je altijd last van koude voeten kan een tapijt stuk warmer aanvoelen. Kortom voor elke vloer een andere voordeel. Maar welke moet je kiezen? Wij gaan je op weg helpen met een aantal tips.

 

Laminaat

Laminaat is een van de meest gekozen vloeren van de laatste jaren. Laminaat is vrij goedkoop vergelijken met anderen vloeren. Je hebt verschillende soorten laminaat zo heb je een makkelijk systeem waar je laminaat in elkaar klikt. Hiervoor heb je geen lijm nodig. Met laminaat kun je eigenlijk alle kanten op. Vroeger had je laminaat met alleen een houtstructuur maar tegenwoordig kun je het ook als marmer printje krijgen. Enige nadeel bij laminaat is dat het niet te combineren is met vloerverwarming.  Tenminste je haalt niet het maximale uit je vloerverwarming.

 

PVC vloeren

PVC vloeren zijn gemaakt van kunststof. Op de kunststof kunnen net als bij laminaat printjes op maken. PVC vloeren zijn de laatste jaren een enorme trend geworden. Het is heel makkelijk aan te leggen en nog goedkoper dan laminaat. Ze kunnen goed gebruikt worden voor vloerverwarming. Andere grote voordeel van deze vloeren is dat je het in elke kamer kan gebruiken. Dus ook in je badkamer. Hierdoor kan je hele huis in dezelfde stijl gaan indelen. Heb je een stukje wat ineens kapot is gegaan of versleten is. Dan kun je dit heel makkelijk vervangen omdat het allemaal kleine plaatjes zijn.

 

Marmer

Dit is de meest dure optie. Dit geeft wel een hele mooie uitstraling in je huis af. Een groot voordeel van Marmer is dat het niet kapot te krijgen is. Je kan je vloer gerust 20 jaar laten liggen zonder onderhoudt. Het is makkelijk schoon te houden.