Inbouwbranders, zelf je vuurtafel maken

Ga je binnenkort een vuurtafel zelf maken? Of wil je een vuurtafel met inbouwbrander aanschaffen? inspireer jezelf en lees dit artikel. Onderaan deze blog vind je een video tutorial hoe je zelf een vuurtafel kan bouwen.

Lekker tot rust komen op een zwoele zomeravond. Even alle drukte achter je laten en gewoon genieten van de buitenlucht. Klinkt dat je niet als muziek in de oren? Creëer sfeer in je tuin. Bouw zelf een vuurtafel met losse inbouwbranders.

vuurtafel zelf maken

 

Breng sfeer en warmte in je tuin

Het stoken van vuur is al zo oud als de mens. Vuur houdt ons warm. Het zorgt voor sfeer. Veel mensen dromen van een kampvuurtje in je eigen tuin of onder de terrasoverkapping. Met een vuurtafel geniet je nóg meer van je zomeravonden.

De perfecte combinatie van sfeer, uitstraling en warmte. Een uitnodiging om iedere avond naar buiten te gaan. Er zijn veel mogelijkheden op gebied van tuinhaarden en vuurtafels. Denk aan een een barbecue, vuurkorf, gashaard, terrashaard en een tafelhaard. Wist je bijvoorbeeld dat je een terrashaard perfect kunt gebruiken als een barbecue?

1
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Een vuurtafel kopen?

Er zijn veel verschillende vuurtafels van diverse merken op de markt. Van exclusieve merken tot imitatiemodellen uit China. Hieronder behandelen we een aantal merken zodat u een weloverwogen keuze kunt maken bij de aanschaf van een vuurtafel.

Enjoy Fires

Opgericht in midden jaren negentig van de vorige eeuw. Deze fabrikant uit Alblasserdam van vuurtafels, gasbranders, tuinhaarden en inbouwbranders ontwerpt haar producten zelf. Enjoyfires.com is onderdeel van Green-Lab.nl.

De X-serie bevat de meest exclusieve vuurtafels van Enjoy Fires:

 • VUURTAFEL ENJOY XS-80 BLACK
 • VUURTAFEL ENJOY X-80
 • VUURTAFEL ENJOY X-120

 

VUURTAFEL ENJOY XS-80 BLACK: Adviesprijs € 795,00

De XS-80 Black vuurtafel is een prachtig strak design, vervaardigd van zwart aluminium (ral kleur 7021 (antraciet-zwart).

De afmetingen van roestvrij stalen inbouwhaard is 42×42 cm. De tafel zelf heeft de volgende afmetingen: 80 x 80 x 56 cm.

Deze zeer exclusieve vuurtafel laat u langer genieten van de mooie zomeravonden.  Perfect voor in de tuin of in uw terrasoverkapping. Deze vuurtafel is niet geschikt om binnen te gebruiken.  nooit cm geeft behaaglijke warmte af en laat u langer genieten van uw tuin. Via een magneetsluiting opent u het deurtje waar plek is voor een 5kg gasfles .

 

 

Inbegrepen bij vuurtafel ENJOY XS-80 BLACK

 • Hoge kwaliteit RVS 304 haard
 • Ontsteker
 • Druk regelaar 30 mbar
 • Lava steentjes
 • Eén meter slang
 • Hoogte regelaar voor de vlammen
 • RVS Deksel

Andere modellen van Enjoy

 • VUURTAFEL ENJOY X-80 : Adviesprijs € 1.099,00
 • VUURTAFEL ENJOY X-120: Adviesprijs € 1.995,00

Barbecue vuurtafel

Het enige verschil tussen een vuurtafel-barbecue en een gewone vuurtafel is feitelijk het barbecue rooster. Voor veel modellen terrashaarden is het mogelijk om een extra rooster te kopen.

Let wel op of het om een open of gesloten model gaat. Leg het rooster op de tafel en smullen maar! Voordeel van een bbq vuurtafel? Je kunt je vlees roosteren terwijl je met elkaar daarbij is dat je na het eten lekker kunt blijven zitten. Tijdens het uitbuiken hoef je dan niet meer een vuurtje aan te steken. Zo sla je twee vliegen in één klap. Aangezien terrashaarden goed betaalbare producten zijn, ben je ook nog eens een stuk minder geld kwijt dan wanneer je nog een losse BBQ zou moeten kopen.

Inbouwbranders Happy cocooning en Cosi fire

Er zijn meerdere inbouwbranders te krijgen. Merken die echt kwaliteit bieden zijn de inbouwbrander Happy cocooning en de inbouwbrander Cosi fire. Hiermee bouwt u een eenvoudige tafel om tot prachtige vuurtafel. Geheel in uw eigen stijl. Of u een grote of een kleine tafel gaat gebruiken: er is altijd de geschikte inbouw gasbrander. Beiden merken kunnen ook een bijpassende glasset leveren. Zo creëert u een veilig haardvuur waar ook de wind geen invloed op heeft. De gasfles kunt u zelf handig wegwerken door hier een aparte ruimte voor te maken. De inbouw branders hebben voldoende warmtecapaciteit om het terras heerlijk te verwarmen.

inbouwbrander happy cocooning

Tafelhaard met inbouwbranders maken

Het is belangrijk om de juiste afmeting gasbrander voor je vuurtafel te bestellen. Zo zijn er afmetingen van 69 bij 32 of van 32 bij 52. Een mal met de juiste afmeting zorgt ervoor dat u precies de goede maat uit de tafel kunt zagen. U kunt de gasbrander nu in het ontstane gat laten zakken. Afhankelijk van het model wordt er een gasdrukregelaar, deksel en eventuele lavastenen bijgeleverd. U bepaalt zelf welk materiaal u voor uw nieuwe vuur tafel gebruikt. En welke kleur deze krijgt. Zo stemt u hem helemaal af op uw persoonlijke wensen. Stel uw eigen terras met inbouwbranders  samen door zelf in te bouwen.

Vuurtafel op gas zelf maken? Bekijk deze video

Zelf je vuurtafel maken is mogelijk door gebruik te maken van een losse inbouwbrander! Vroeger werden buitenhaarden vaak zelf in elkaar gebouwd. Met stoeptegels en alles wat we tegen kwamen. Dit was onstabiel, onveilig en niet heel sfeervol. De kant en klare buiten haarden zijn dan wel mooi, maar nog beter is om je eigen vuurtafel te maken. Met een inbouwbrander bouw je naar je eigen smaak en wensen, zo bepaal je zelf de afmetingen en het design en de materialen.

Wil je zelf een vuurtafel bouwen? In onderstaande film zie je stap voor stap hoe je zelf een vuurtafel maakt. In deze tutorial bouwt men een prachtige vuurtafel op gas voor in de tuin.

Hoe duur is een terrashaard?

Als je een goede webshop hebt gevonden, zullen de prijzen van een terrashaard wel meevallen. Bovendien zijn er vaak aanbiedingen te vinden. Vooral aan het einde van de zomer zul je merken dat de prijzen sterk dalen. Als je nu al weet dat je in de zomer een terrashaard wilt kun je dus je slag slaan. De voordeligste terrashaarden zijn rond de 60 euro. Wil je nog wat meer uitstraling, dan kan de prijs oplopen tot ongeveer 450 euro. Dit is op zich wel een groot verschil, maar als je ziet wat een luxe je terugkrijgt voor zo’n prijs ben je direct verkocht. Je moet maar zo denken: wat je normaal gesproken kwijt zou zijn aan een barbecue, kun je nu gebruiken om een mooiere terrashaard te kopen.

Share This Post On