Hoe weet je welk behang je kind leuk vindt?

Ga je de kinderkamer opknappen en wil je een muur behangen? Wat kies je dan uit? Dit is een vraag die ongetwijfeld enorm vaak gesteld is door ouders die in verwachting zijn van een baby, of ouders met een jong kind. Hoe weet je nou wat zij leuk vinden. Vinden zij hetzelfde leuk als jij? Worden ze boos omdat ze niet zelf mochten kiezen? Vinden ze het sowieso stom omdat jij het hebt uitgekozen? Hieronder 5 tips om je te helpen bij het kiezen van het juiste kinderbehang.

1: Kwaliteit

Let allereerst op de kwaliteit van het behang dat je gaat kopen. Het zou zonde zijn als je na al die moeite en kosten maar een paar maanden kan genieten van het nieuwe behang omdat het alweer begint los te laten. Denk eraan dat het behang bestand moet zijn tegen kinderen. Ze zullen het hoogstwaarschijnlijk niet nalaten om aan een loszittend hoekje te gaan trekken. De volgende ochtend kom je de kamer in en is er een hele strook vanaf getrokken.

2: Prijs

Natuurlijk is het belangrijk dat je niet teveel uitgeeft aan het behang. Kwaliteit staat boven prijs want goedkoop is duurkoop, maar 5000 euro per vierkante meter is natuurlijk ook overdreven. Door op de juiste websites bij de juiste aanbieders te kijken kan je voorkomen dat je teveel geld uitgeeft.

3: Vraag je vrienden

Bij het uitkiezen van het kinderbehang is het slim om advies te vragen aan je vrienden. Zij hebben een unieke mening over het behang en als jij heel slecht bent in kiezen kan je gewoon voor een democratisch besluit gaan. Stuur wat foto’s van behangsoorten die jij leuk via Whatsapp en binnen een mum van tijd hebben jou vrienden voor jou de knoop doorgehakt.

4: Vraag het aan je kind

En natuurlijk kan je het ook aan je kind zelf vragen, maar we raden je aan om van te voren 3 tot 5 behangsoorten zelf uit te kiezen en hem/haar daaruit een keuze te laten maken. Je kind meenemen naar een behangwinkel en laten kiezen tussen 100 soorten behangen is niet te doen. Deze optie geldt uiteraard alleen als je kind al geboren is.

Share This Post On