Hoe richt je je werkkamer goed in?

 

Een aangename werkomgeving heeft een positief effect op je prestaties en je werklust. Wanneer je een werkkamer gaat inrichten zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. XL Wonen heeft de aandachtspunten voor u verzameld.

Indeling meubilair:

Wat voorop staat is dat de indeling vooral praktisch is. Neem daarom eerst alle afmetingen van de ruimte op en ga pas dan opzoek naar het juiste meubilair. Denk dan alvast vooruit; welke spullen moeten er allemaal op het bureau komen te staan en zijn er spullen die eventueel in een kast moeten worden opgeborgen? Houd hierbij ook je voorkeur voor de uitstraling in het achterhoofd; liever zakelijk en eenvoudig, of juist liever gezellig…

Aanschaffen van geschikt meubilair:

Bureau:
– Wil je een groot of een klein bureau?
– Hoeveel personen gaan aan dit bureau werken?
– Wil je graag een bureau die in het midden van de ruimte past (zodat er eventueel van 2 kanten gewerkt kan worden) of plaats je het bureau liever tegen een raam of muur?

Bureaustoel:
Om lichamelijke klachten te voorkomen is een goede bureaustoel van essentieel belang. Let hierbij op de functionaliteiten van een stoel, en of bijvoorbeeld de hoogte, de rugleuning en de armleuningen volledig in te stellen zijn naar uw lichaam.

Opbergruimte:

Om te voorkomen dat het een rommeltje wordt heb je wellicht opbergruimte nodig.
– Moet dit een gesloten, of juist een open kast zijn?

– Volstaat een kast, of geef je juist de voorkeur aan een archief- of ladekast.

Wanneer het gewenste meubilair gekozen is kan de aankleding beginnen. Om afleiding te voorkomen is het verstandig een overvloed en kleuren en decoratie te vermijden.

Licht:

Een belangrijk onderdeel van je werkkamer is licht. Wanneer je een lichtbron in de buurt van je beeldscherm plaats worden je ogen minder snel vermoeid. Te veel licht kan weer een vervelende reflectie op je beeldscherm geven.

Kleuren:

Voor een werkkamer waar geconcentreerd gewerkt moet worden zijn lichte, zachte en koele kleuren het meest geschikt. Daar waar vooral creatief gewerkt wordt kunnen pittige kleuren juist stimulerend werken.

Decoratie:

Teveel accessoires kunnen afleidend werken. Probeer daarom vooral alles in één stijl te houden. Aangezien groen de kleur van rust is kun je bijvoorbeeld denken aan een mooie kamerplant.

Conclusie:

Het inrichten van een werkkamer is iets om goed over na te denken.
Houd hierbij rekening met:
– de indeling van de ruimte
– aanschaffen van geschikt meubilair
– goed licht
– geschikte kleuren en decoratie

Share This Post On