Hoe richt ik een studentenkamer in?

Ga je in september voor het eerst op kamers en wil jij je studentenkamer mooi, maar wel voordelig inrichten? Hoe richt ik een studentenkamer in? Of woon je al op kamers en is het de hoogste tijd om een aantal benodigdheden in huis te halen, maar wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? Er zijn volop mogelijkheden om voor weinig geld de ideale studentenkamer te creëren. Hoe je dat doet? Wij leggen het je graag uit!

Hoe ziet een ideale studentenkamer eruit?

Het is wel zo prettig als je woont en slaap in een studentenkamer die er top uitziet. Toch heb je als student niet altijd veel geld en dus moet je de zaken slim aanpakken. Door creatief te zijn, kun je vaak veel bereiken. In een studentenkamer moet minimaal een bed, een mooie stoel, maar ook een koelkast, wasmachine en televisie staan. ‘Hoe richt ik een studentenkamer in ?’ en ‘Hoe kun je dat voordelig regelen?’ zijn vragen die je jezelf moet stellen.

Hoe richt ik een studentenkamer in?

Een wasmachine, koelkast of televisie aanschaffen, is vaak erg duur. Gelukkig bieden diverse bedrijven studenten de mogelijkheid om deze tegen een extra voordelige prijs te kopen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op SmartStudentDeals. Een stap naar het antwoordt op de vraag ‘hoe richt ik een studentenkamer in?’ is het goedkoop spullen kopen.

Het is ook mogelijk om een televisie of wasmachine te huren. Een koelkast huren, behoort ook tot de mogelijkheden. Tegen een klein bedrag per maand kun je gewoon je was doen en hoef je geen enkel favoriet televisieprogramma te missen. De kosten voor het huren van een wasmachine kun je terugverdienen door bijvoorbeeld medestudenten tegen een lage vergoeding gebruik te laten maken van jouw wasmachine. Dan kost het je eigenlijk helemaal niets!

Praktische tips omtrent een verhuizing naar een studentenkamer

‘Hoe richt ik een studentenkamer in ?’ is slecht één vraag die je je stelt. Je moet je spullen ook verhuizen. Als je verhuist naar een studentenkamer is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Geef een adreswijziging door aan de diverse instanties en zoek uit of je wel voldoende zorgtoeslag krijgt vanuit de overheid. Je kunt hiervoor een kijkje nemen op toeslagen.nl. Dat maakt het leven voor jou een stuk aangenamer.

Zorg verder dat je een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. Het is zonde als je gehuurde wasmachine of televisie schade oploopt. Met een goede verzekering kun je dit risico afdekken. Soms kun je tegen een kleine premieverhoging worden meeverzekerd op de verzekeringen van je ouders.

Met plezier op kamers wonen

‘Hoe richt ik een studentenkamer in?’ is natuurlijk een vraag die je zelf moet beantwoorden. Dit zijn slechts tips. Met plezier op kamers wonen, doe je door bovenstaande tips ter harte te nemen. Richt verder je studentenkamer in met mooie posters of haal leuke decoratieve accessoires in huis. Dan wordt studeren pas echt leuk en creëer je een echt thuis voor jezelf!

Lees Tips

xlwonen.nl/thermische-akoestische-en-brandveilige-isolatie

 

Share This Post On