Hoe maak je van je zolder een sfeervolle slaapkamer?

Je zolder, het hoogste plekje in je huis, is ideaal om een slaapkamer in te richten. Als je de volledige zolder inneemt, wordt dit een plaats waar je je heerlijk kunt terugtrekken. Weg van de wereld en lekker relaxen: dit is toch zalig? Wil jij je slaapkamer inrichten op zolder? Wij geven jou alvast een paar tips voor sfeervol wonen, tot in de nok van je dak!

 

Gebruik de bestaande structuren optimaal

 

Je slaapkamer inrichten begint bij het bekijken van de structuur van de zolder. Een zolder is sfeervol op zich. Het schuine dak, de stoere balken en de ramen die naar de hemel wijzen zijn aangename elementen die je kunt gebruiken als je er een slaapkamer wilt installeren. Maak van de balken gebruik om een contrast te vormen: naturel hout van de balken tegen witte muren en plafond bijvoorbeeld. Ligt er een houten vloer? Knap deze op en behoud deze mooie vloer. De ruimte tussen de schuine kanten van het dak en de vloer kun je opvullen met ingebouwde kasten. Zo krijg je heel wat ruimte om spullen op te bergen, en dit op een plaats waar je anders weinig kunt mee aanvangen. Wat de kleuren betreft: kies vooral voor lichte kleuren. Een zolder laat meestal weinig licht binnen. Door lichte kleuren te gebruiken, krijgt je slaapkamer een frisse look.

 

Waar plaats je je bed?

 

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt het met het hoofdeinde tegen een zijmuur plaatsen. Dit geeft veel ruimte rondom het bed. Plaats je het echter onder het schuine dak, is er minder plaats en loop je het risico om je hoofd te stoten. Alles hangt natuurlijk af van de ruimte die je hebt en hoe je je meubels wil schikken. Plaats je bed bij voorkeur onder een zolderraam. Zo kun je lekker in het zonnetje liggen of de sterren bewonderen.

 

Combineren met inloopkast en badkamer en suite

Als je zolder voldoende ruim is, kun je een inloopkast of een badkamer en suite installeren die aansluit aan de slaapkamer. Vul je slaapkamer verder aan met een vloerkleed, leuke kussens en gezellige verlichting. Sfeervol wonen betekent zowel een praktische inrichting als het zichzelf makkelijk en aangenaam maken. Maak van je zolder een plaats voor ‘me-time’!         

Share This Post On