Het leukste kinderbeddengoed

Beddengoed is bij uitstek geschikt om een kinderkamer een leuke eigen stijl te geven zonder dat je hiervoor al te diep in de buidel moet tasten. Het bed neemt in de meeste kinderkamers een groot deel van de ruimte in beslag, dus door het vervangen van het beddengoed geef je de kamer al snel een nieuwe look. Maar wat is nu het leukste kinderbeddengoed? Wij geven je een aantal tips!

Matchende designs

Op veel kinderbeddengoed vind je designs die je ook op gordijnen, tafelkleedjes of op kleine losse kussens vindt. Deze voordelige sets zijn verkrijgbaar met bijvoorbeeld populaire strip- en filmfiguren. Is je kind fan van een bepaald karakter of een bepaalde show? Dan scoor je gegarandeerd punten als je ze met een dergelijke set verrast. Denk bijvoorbeeld aan de Minions, die je op dit moment op heel veel producten terug kunt vinden!

Of houd het subtiel

Een terugkerend design gebaseerd op bekende figuren in de kinderkamer is leuk, maar kan ook snel druk aandoen. Je houdt de kamer rustig en tegelijkertijd één geheel door prominente kleuren uit het beddengoed te kiezen voor gebruik in de gordijnen of andere accenten. Let wel op dat je kind zowel de kleuren als de karakters leuk moet vinden.

Tijdloze stijl

Wil je liever kinderbeddengoed dat leuk blijft nadat de figuren uit de laatste zomerfilm alweer vergeten zijn? Kies dan een vrolijk design met astronauten, prinsessen, brandweermannen, tractoren of andere figuren die je kinderen langer geboeid houden. Het populaire merk Snurk plaatst deze figuren zo op het beddengoed dat je kind zichzelf een echte cowboy of paardrijdster voelt tijdens

het slapen. Gebruik weer een prominente kleur uit het btraktorbeddengoededdengoed als accentkleur voor de rest van de kamer voor een kleurrijk en vrolijk geheel.

Nachtrust

Als je de merchandising foto’s van de fabrikanten mag geloven doet een kind niets liever dan in een gigantische berg Mega Mindy, Paw Patrol of Frozen afbeeldingen slapen. Voor de nachtrust is een dergelijke stroom aan indrukken echter niet altijd bevorderlijk. Probeer de drukke patronen of afbeeldingen te beperken tot een of twee plekken in de kamer en hou de rest vrolijk, maar rustig. Op die manier heeft je kind plezier van de afbeeldingen van hun favoriete tekenfilm of muzikant, zonder dat deze karakters de kamer domineren.

Leuk voor jou én voor je kind

Een kinderkamer moet vooral een eigen plekje zijn voor je kind. Door de mening en smaak van je kinderen mee te nemen in combinatie met je eigen ideeën, creëer je al snel een kamer die voor zowel ouder als kind goed werkt. Kijk bijvoorbeeld bij Smulderstextiel.nl voor leuk kinderbeddengoed. Er is zoveel keuze tegenwoordig, dat er altijd wel iets leuk voor jou en je kind tussen zit!

Share This Post On