Het inrichten van je slaapkamer

Je slaapkamer is een belangrijke ruimte in je woning. Je start hier elke ochtend je dag en sluit de dag ook weer af in deze ruimte. Gemiddeld gezien brengen we een derde deel van ons leven slapend door, het is dus belangrijk om je goed te voelen in de slaapkamer. Een goede nachtrust is belangrijk om je dagelijkse dingen te kunnen doen. Een goed bed en matras zijn een grote factor die bepalend zijn voor je nachtrust. Daarnaast is een prettige slaapkamer ook belangrijk.

Inrichting slaapkamer

Een complete slaapkamer bestaat uit een bed, kledingkast, een nette vloer, lampen, gordijnen, decoratie en natuurlijk de kleur op de muren. Begin altijd met het uitkiezen van een geschikt bed, ben je bijvoorbeeld heel lang? Kies dan voor een langer bed met een extra lang matras. Zowel het bed als je matras moeten voldoende ondersteuning bieden en daarbij ook comfortabel zijn. Een goed bed kan best een investering zijn, maar bedenk je dan dat je hier jarenlang dagelijks gebruik van maakt.

Hoe kun je je slaapkamer het beste inrichten?

Bed

om te beginnen moet je de positie van je bed bepalen. Het beste positie voor een bed is gecentreerd in de slaapkamer met de mogelijkheid om aan beide kanten van het bed te kunnen lopen. Wanneer hier niet genoeg ruimte voor is kun je ervoor kiezen om het bed met een zijde tegen de muur te zetten. Houd wel altijd rekening met de lichtinval, zorg dat je niet met je gezicht tegen het licht in kijkt wanneer je op bed ligt.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw bed is www.slaaploods.nl een goede webshop om eens een kijkje te nemen.

Kledingkast

Heb je niet genoeg ruimte op je slaapkamer voor een kledingkast? Kies er dan voor om je kleding op een andere kamer op te bergen. Wanneer je een kamer over hebt kun je deze zelfs inrichten als inloopkast, vooral voor vrouwen is dit vaak een droom. Heb je wel wat ruimte maar is het vrij krap? Kies dan voor een kledingkast met schuifdeuren, dit neemt veel minder ruimte in beslag dan openslaande deuren.

Vloer

Vloerbedekking wordt door veel mensen erg gewaardeerd in de slaapkamer, maar helaas is dit niet altijd even hygiƫnisch. Een houten vloer of een laminaatvloer kun je makkelijker schoonhouden. Welke kleur vloer zou je graag willen? Een lichte vloer laat je kamer groter lijken en een donkere vloer geeft wat meer sfeer maar laat de kamer snel kleiner ogen. Afhankelijk dus van je persoonlijke smaak en de grootte van de kamer kun je een vloer uitkiezen.

Decoratie

Vrouwen houden zich over het algemeen wat meer bezig met de decoratie dan mannen. Een leuke muurdecoratie als een muurschildering of een schilderij doet het altijd goed in een slaapkamer. Wanneer je ruimte hebt staat het gezellig om een stoeltje met een leuk kussen in de slaapkamer te zetten en plantjes doen het altijd goed in de slaapkamer.

 

Share This Post On