Handgemaakte lampen

Handgemaakte lampen, een exclusieve woonaccessoire voor je inrichting die ervoor zorgt dat je een unieke sfeer creëert. Of je nu een plafonnière, een hanglamp, wandlamp of een staande lamp zoekt, een lamp die met de hand gemaakt is trekt de aandacht!

Exclusieve verlichting

Ben jij op zoek naar een lamp maar kan je niets vinden naar je smaak? Overweeg dan eens een op maat gemaakte lamp en/of een handgemaakte lamp. Deze vaak duurzame lampen worden per stuk met veel aandacht gemaakt. Elke lamp is hierdoor uniek. Waarom genoegen nemen met standaard, als je iets bijzonders kan kopen!

Handgemaakte lampen

Sfeerverlichting op maat

Inspiraties voor op maat gemaakte lampen zijn: de mens en zijn leefgewoonte, natuur en het materiaal. Modern, landelijk, eigentijds maar zeker ook klassiek. Er zijn voldoende verschillende stijlen lampen te vinden. Wat mis je in jouw interieur en wat zou je een toevoeging vinden? Mis je bijvoorbeeld kleur of mis je een bepaalde stijl? Of ben je op zoek naar eigenzinnigheid en humor? Door een handgemaakte lamp personaliseer jij je interieur. Een mooie elegante en sfeervolle lamp zorgt dat alles kloppend is in jouw inrichting.

Oosterse handgemaakte lamp of landelijke gemaakte lamp

Heb je bijvoorbeeld veel oosterse stijlelementen in jouw inrichting, dan is het logisch dat je voor een oosterse met de hand gemaakte lamp gaat. Een robuuste, natuurlijke landelijke lamp of een hele strakke industriële lamp is in dit Oosterse interieur geen mooie match. Hier zijn wel uitzonderingen voor, want je hoeft natuurlijk niet alles in een stijl te houden bij de inrichting van je huis. De uitstraling van je interieur kan je een boost geven door een statement te maken met verschillende uiteenlopende stijlen. Het belangrijkste is dat je het dan wel goed en trouw blijft doorvoeren in kleur, vorm en materiaal. Als je dit niet doet ervaar je het al snel als een allegaartje.

Materiaal handgemaakte lampen

Handgemaakte lampen zijn uniek doordat ze gebruik maken van allerlei uiteenlopende materialen. Welk materiaal voor de lamp het beste bij jouw interieur past, hangt af van jouw inrichting. Het ligt eraan wat de basis kleur en stijl elementen van je interieur zijn.  Daar match je de materialen bij. Qua vorm kan je denken aan thema’s, hobby’s en andere drijfveren die belangrijk voor jou zijn in het leven. Wat wil je benadrukken? Sommige mensen willen bijvoorbeeld een op maat gemaakte lamp hebben waaruit duidelijk wordt dat hun hobby wielrennen is. Dan zal de designer iets met dit gegeven gaan doen in het ontwerp. De lamp kan bijvoorbeeld een wiel, een ketting, een koplamp of andere onderdelen van een wielrenfiets in het ontwerp hebben.

Handgemaakte lampen; soorten materialen

  • Stof; vilt, wol, katoen etc.
  • Metalen; zink, ijzer, roestvrijstaal, koper etc.
  • Natuurlijke materialen: schelpen, riet, sisal, hout, papier,
  • Glas, aardewerk, spiegel, kralen, sieraden etc.

Grote handgemaakte lampenkappen

Lampenkappen zijn niet weg te denken in een interieur. Deze zijn niet onderhevig aan woontrends, ze zijn tijdloos en makkelijk vervangbaar. Een grote lampenkap bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer in een ruimte. Zoek je een ontwerp dat druk is met een een gekleurde print die gedempt licht geeft of zoek je een egale lampenkap in stof? Er zijn tal van mogelijkheden om mee te spelen bij het ontwerp van een lampenkap. Een grote lampenkap is een statement in elke ruimte, ze drukken echt een stempel op de sfeer in je interieur.

Goedkope lampenkap

Het handige van een lampenkap is het feit dat je deze makkelijk vervangt of verwisseld. Dit is goedkoper dan een hele nieuwe lamp aan te schaffen. Dus als jij bijvoorbeeld met seizoenen of speciale gelegenheden iets anders wilt, wissel je van kap. Voor kerst vind is het bijvoorbeeld  leuk om een kap met een kerstprint erop te zetten. Maar als je een feest geeft ter ere van je huwelijk vind je het misschien leuk om de kap in de themakleur te plaatsen. Zo zijn er tal van mogelijkheden!

Handgemaakte lampen

Zelf lampenkap maken

Voor de creatieve geesten onder ons of mensen met een beperkt budget; geen probleem! Zelf een lampenkap maken is ook een optie. Je kan een basis nemen van bijvoorbeeld een oude fles, een prullenmand of een oude lampenkap en deze gaan pimpen met bovengenoemde materialen. Plak ze vast, naai ze erop of niet ze eraan vast. Alles kan en mag!!

Succes met het vinden of maken van een met de handgemaakte lamp.

Share This Post On