Makkelijk extra vergruis toilet plaatsen

Waarom vergruis toilet?

Een huishouden met 4 personen en 1 toilet, het komt vaker voor dat je denkt. Het is niet handig en zorgt vaak voor irritaties. Een nieuw toilet betekent vaak hoge kosten, en dat is niet voor iedereen haalbaar. Wil je bijvoorbeeld een toilet in je badkamer installeren dan zal alles opengebroken moeten worden. Het toilet moet namelijk op de hoofdleiding worden aangesloten. Ik heb goed nieuws! het kan ook anders, met minder rompslomp, verbouwingen en kosten! Als je niet afhankelijk wil zijn van de locatie van je hoofdleidingen in je huis om een toilet te plaatsen, is het de moeite waard een vergruis toilet te overwegen. Deze voert het afvalwater door een dunne buis af, waardoor je deze wc vermaler kan plaatsen op elke gewenste plaats.

Wat is een wc vermaler oftewel wc vergruizer?

Dit is een toilet waarbij de fecaliën en het toiletpapier fijngemalen wordt. Vervolgens wordt dit onder druk met water weggespoeld. Dan wordt het in een smalle sanitaire leiding afgevoerd. Dit hoeft geen hoofdleiding te zijn, waardoor je dus veel flexibiliteit hebt qua plaatsen.
Doordat er minder water nodig is bij het doorspoelen is de vergruizer ook nog eens behoorlijk wat zuiniger qua waterverbruik. Deze waterbesparing kan zelfs oplopen tot 2 liter per spoelbeurt!

Vergruis toilet

Wat mag in de vergruizer terecht komen?

Alles wat uit het menselijk lichaam komt, toiletpapier met mate en restanten voedingsmiddelen(niet te groot). Kijk uit voor teveel haren, toiletdoekjes, schoonmaakdoekjes, tampons, medicijnen, verf en ander chemisch afval in de toilet vergruizer.

Waar plaats ik een vergruistoilet?

Bij het ontwerpen van een huis wordt er rekening gehouden met de plaats van het toilet en de badkamer. Deze moeten namelijk in de buurt van de hoofdleidingen liggen. Deze leidingen voeren het afvalwater namelijk naar riolering buiten. Als je een bestaand huis koopt heb je misschien wel andere plannen met de inrichting en/of wil je bijvoorbeeld een extra toilet op de zolder. Dit is goed mogelijk met een vergruis toilet.

Onderhoud wc vergruizers

Het is belangrijk om je toilet een keer in de drie maanden te ontkalken. Om je wc te desinfecteren kan je het beste schoonmaakmiddel gebruiken dat niet schuimt. Als je vergruizer verstopt is mag je geen riool ontstoppingsmiddel gebruiken, want dan zou deze kunnen gaan lekken. Bij verstopping kan je het beste een specialist op dit gebied bellen.

Voor en nadelen op een rijtje

Voordeel

  • Flexibel te plaatsen, omdat deze op een dunne afvoerbuis aangesloten kan worden
  • Minder verbouwen dan bij een plaatsing van een normaal toilet
  • Bespaart water
  • Eenvoudig in onderhoud en reparatie

Nadeel

  • Maakt meer geluid bij doorspoelen
  • Kan minder toiletpapier gebruiken
  • Raakt sneller verstopt
  • Niet teveel bochten in de afvoerleiding, dit gaat ten koste van het pompvermogen
Share This Post On