Een huis kopen

Als je een huis wilt gaan kopen komen daar heel veel dingen bij kijken. Koop je het huis alleen of met je partner? Wat moet er allemaal aan het huis gebeuren, blijft het bij wat klussen of moet het helemaal verbouwd worden? Heb je op het moment een eigen huis?  Moet deze nog worden verkocht of moet de huur worden opgezegd? Wat zijn je maandelijkse inkomsten? Heb  je kinderen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die meespelen bij het aanvragen van een hypotheek. Om dit allemaal netjes en georganiseerd op een rij te krijgen kun je de hulp inschakelen van een hypotheek adviseur. Deze helpt je mee om de juiste hypotheek uit te kiezen en geeft daarbij advies.

Een hypotheek

Als je een huis gaat kopen hebben de meeste mensen een hypotheek nodig, omdat huizen vaak heel prijzig zijn. Voor de meeste mensen is het niet mogelijk om een huis in één keer te betalen. De ideale oplossing hiervoor is een hypotheek afsluiten. Je leent dan een bepaald bedrag waarmee je het nieuwe huis kan financieren. Een hypotheek kan je niet zomaar afsluiting dit is afhankelijk van een aantal dingen. De belangrijkste punten zijn toch wel wat je inkomen is en of je schulden hebt. Aan de hand hiervan kan je een berekening laten maken bij de bank of bij een hypotheekadviseur. Je hebt twee soorten hypotheken: annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek.  Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij je een vast bedrag maandelijks betaald, in begin is dat bedrag voornamelijk rente wat je betaald en een klein beetje aflossing. Aan het eind van de hypotheek is vooral aflossing en een klein beetje rente. Lineaire hypotheek houdt in dat je maandelijks een bepaald bedrag betaalt wat bestaat uit aflossing en rente. In het begin is je totale lening heel hoog en betaal je veel rente. Aan het eind van de looptijd is je aflossing schuld minder hoog en zal je minder rente betalen.

Hulp van een hypotheek adviseur

Je ziet de laatste jaren dat steeds meer mensen de hulp inschakelen van een hypotheek adviseur. Omdat steeds meer mensen tegenwoordig beseffen dat je aan zoveel regels moet voldoen dat je dit niet meer alleen kan. Het is belangrijk dat het kopen van een huis leuk blijft, daarom is het makkelijk dat je iemand hebt die je bij allerlei randzaken helpt bij het kopen van een huis. Ook is het makkelijk dat je een financieel advies kan krijgen van een hypotheek adviseur, dit voorkomt dat je een te hoge hypotheek afsluit en daardoor later in de problemen kan komen. Op zoek naar hypotheekadvies in Twente? Kenkhuis & Gil zijn ervaren hypotheekadviseurs.

Share This Post On