De Indonesische keuken

Als u gaat kijken naar eten, kunt u veel verschillende culturen tegen komen. Zo heb je bijvoorbeeld de Indonesische keuken. De smaken die komen kijken bij deze keuken zijn vooral pittige en zoet, tevens gebruiken zo ook altijd veel specerijen. Heel veel van deze specerijen gebruiken wij in onze eigen keuken ook zonder dat we dat soms realiseren. Denk bijvoorbeeld aan sambal, nootmuskaat, agar agar en foelie, dit zijn nog maar een paar van de honderden specerijen. Dankzij specerijen zoals deze zorgt dit voor het versterken van de smaak of het creëren van de smaak.piendang telor

Een mooi voorbeeld voor een typisch Indonesisch gerecht is Piendang Telor (Indonesische eitjes). Deze zijn altijd lekker en eigenlijk onmisbaar bij een Indonesische rijsttafel. Er bestaan ook veel verschillende recepten voor dit gerecht. Dit gerecht bestaat uit eieren met een overheerlijke saus. De saus die bij de eieren zitten is gemaakt van ui, knoflook djahé (gember), laos (komt van de gember familie), rode peper en trassi (gefermenteerde garnalenpasta). Als u deze ingrediënten samen voegt ontstaat er een saus met een zoete smaak en een pittigheid die er dan achter aan komt.

Tegenwoordig ziet u steeds meer van dit soort gerechten langs komen. Dit komt omdat er steeds meer cultuur binnen begint te stromen in ons land. Het wordt ook populairder om dingen te eten die we niet zo goed kennen. Veel mensen durven niet alles te eten maar als u van pittige of zoet houd, dan moet u echt een keer naar een goed Indonesische restaurant maar, tegenwoordig kunt u ook een Indonesische catering bestellen. Zo heeft u de Indonesische catering Overijssel, dit catering bedrijf heeft typische gerechten van Indonesië. Zij zullen er voor zorgen dat u dan een onvergetelijke avond heeft met heerlijk eten.

Share This Post On