De epoxyvloer is een vloer die tegen een stootje kan

de epoxyvloer is een vloer die tegen een stootje kan

Het is zeer goed voor te stellen dat u flinke eisen stelt aan een vloer in zowel een woonhuis als een pand dat dient als opslagruimte of werkplaats. In het laatste geval is het zeer belangrijk dat de vloer stevig is en niet makkelijk beschadigd raakt. Fabriekshallen, magazijnen en opslagruimtes hebben vaak veel zware spullen in opslag. De vloer moet tegen deze belasting kunnen. In veel van deze ruimtes wordt er gekozen voor een epoxyvloer, een robuuste vloer die tegen een stootje kan. Deze vloercoating keuze is goed te verantwoorden.

Is een epoxyvloer bestand tegen alle soorten belasting?

In een industriële setting heb je te maken met allerlei soorten belasting. Belasting waar je in een doorsnee woonhuis niet mee te maken hebt. Omdat u zeker wilt zijn dat de werkvloer goed beschermd is, is het terecht om u af te vragen of de vloer wel bestand is tegen al deze potentiële schadeposten.

Wanneer u een epoxyvloer aanlegt, hoeft u echter niet bang te zijn dat deze beschadigd is. Het kunststof waar de vloer van gemaakt is (epoxy) maakt de vloer weerbaar tegen alle invloeden. Niet alleen kan de vloer grote hoeveelheden gewicht dragen, hij wordt ook niet aangetast door (zware) chemische stoffen. Het vochtwerende karakter van de vloer zorgt er zelfs voor dat niet alleen viezigheid en chemische stoffen, maar ook vocht geen schade kunnen aanrichten. Laat u hierover ook eens adviseren door een expert zoals Gietvloer Brugge bijvoorbeeld.

Ook is de werkvloer makkelijk schoon te houden, iets wat erg belangrijk is in grote ruimtes waar veel gewerkt wordt. De naadloze epoxyvloer is door alle hiervoor genoemde voordelen de perfecte vloer in een industriële setting.

Share This Post On