Buitenkeuken in de tuin

Wat is er gezelliger dan in de zomer buiten te kokkerellen? Heerlijke uren doorbrengen samen met het gezin, vrienden of familie: het is dé ideale manier om te ontspannen. Daarom zijn overdekte terrassen zo populair. Het ultieme is natuurlijk de buitenkeuken in de tuin. Je hoeft niet meer over en weer te lopen tussen de keuken en de gasten buiten. Je hebt alles bij de hand wat je maar nodig hebt.

De buitenkeuken als tweede keuken

Als je een buitenkeuken in de tuin wilt installeren, doe het dan meteen goed. Voorzie alle gemakken die je in je normale keuken ook hebt. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast, spoelbak, microwave, gasvuur en opbergruimtes voor al je benodigdheden. Installeer dicht in de buurt van je buitenkeuken een eettafel met leuke banken of stoelen. Zorg er zo veel mogelijk voor dat de materialen behandeld zijn tegen weersomstandigheden. Zo kun je heel wat spullen gewoon buiten laten staan als het slechter weer is.

Uitbreiden kan zoveel je wilt

Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je je buitenkeuken in de tuin gaan uitbreiden. Ga je voor een BBQ, of kies je voor een elektrische grillplaat? Of wat dacht je van een green egg? Dit kooktoestel is écht wel heel leuk. Je kunt er naar hartelust mee grillen, bakken of stoven. Zo heb je heel wat mogelijkheden om heerlijke gerechten te bereiden: lekker mals vlees, gestoomde vis of heerlijke stoofpotjes bijvoorbeeld. Je kunt er zelfs brood en pizza in maken. Dit green egg toestel kun je bijna zomer en winter gebruiken. Het is namelijk vervaardigd in keramiek, wat de warmte veel beter in het kooktoestel houdt. Weersomstandigheden hebben bijna of geen invloed op het kookproces. Met een green egg kun je gewoon niet verkeerd koken! En het oogt nog leuk ook, dat is mooi meegenomen.

Heerlijk vertoeven in de tuin

Als je voldoende plaats in de tuin hebt, kun je je buitenkeuken aanvullen met lounge banken en een vuurhaard. Na een heerlijke maaltijd lekker relaxen, spelen met de kinderen of gewoon een boek lezen: dat is toch gewoon genieten? Installeer gezellige verlichting, zorg voor plantenbakken, leuke kussens, een dekentje en andere accessoires. Met andere woorden: maak van je buitenkeuken en omgeving een tweede woning. Geniet vooral van de heerlijke tijd in het groen!       

Share This Post On