Bouwschade door verhuur?

Het verhuren van uw woning, bedrijfspand of schuur kan in bepaalde gevallen interessant zijn. Veel panden worden dan ook (onder)verhuurd. Helaas gaat dit niet in alle gevallen goed. Tussen de vele goede huurders zijn er ook situaties te bedenken waarin het verhuren niet uitpakt als gedacht. Zo kan een huurder uw woning verbouwen of vervuilen. Denk hierbij aan een wietplantage. In dergelijke gevallen moet actie worden ondernomen.

Huurovereenkomst
In de afgesloten huurovereenkomst staan wederzijdse rechten en verplichtingen. U heeft als verhuurder een belangrijke verplichting, namelijk het verhelpen van mogelijke gebreken. De huurder is vervolgens verantwoordelijk de huur te betalen en de woning op de juiste manier te gebruiken.
Wanneer de huurder deze verantwoordelijkheden niet kan nakomen zal de overeenkomst opgezegd kunnen worden als de kantonrechter hiertoe besluit.

Gedrag huurder
Het gedrag van een huurder hoort goed te zijn zoals hierboven al is benoemd. De aanwezigheid van een hennepplantage brengt gevaren met zich mee, waaronder brandgevaar en waterschade. De huurder toont dus zonder twijfel slechte bedoelingen en kan hiervoor vervolgt worden. De huurovereenkomst kan ook zonder problemen worden opgezegd.

Opruiming
Wat achterblijft is een huis met plantage. De politie zal deze plantage ontruimen maar alle bende buiten de wietplanten om blijft achter. De woning zal moeten worden opgeruimd door een professioneel bedrijf voor woningontruiming in Nederland. Dergelijke bedrijven hebben ervaring met vergelijkbare situaties en zullen uw huis kunnen opruimen zonder hierbij flinke risico’s te lopen. Er is in de meeste gevallen geknutseld met elektriciteit en overige, hetgeen voor uzelf een gevaar zou kunnen vormen.

Verbouwen
Doordat is geknutseld met leidingen, elektriciteit en overige zal uw huis opnieuw verbouwd moeten worden. Laat waar mogelijk een bedrijf uw woning herstellen naar de originele staat. De schade kan worden verhaald op de huurder. Deze persoon heeft de schade immers ook aangericht. In sommige gevallen valt het geld niet meer te verhalen. Kijk in deze gevallen wat u allemaal zelf kunt doen.

Share This Post On