Binnen de omgeving Rijnmond verhuizen

Rijnmond is één van de meest dichtbevolkte regio’s van Nederland met pakweg 1,2 miljoen inwoners verspreid over vijftien gemeenten. Deze regio wordt ook wel Stadsregio Rotterdam genoemd. In dit levendige gebied vinden er uiteraard vele verhuizingen plaats, wanneer jij binnen de omgeving Rijnmond wilt verhuizen helpen wij je alvast een beetje op weg.

Busje komt zo

Als je voor een budget oplossing gaat ben je wellicht geneigd om al jouw spulletjes met je eigen auto of die van je familie op en neer te brengen. Maar een normale auto heeft slechts een beperkte ruimte dus je verliest veel tijd met laden en lossen. Daarnaast loop je het risico dat de bekleding of het interieur van de auto beschadigd wordt, en krassen of deuken op de buitenzijde komen helaas ook vaak voor. Huur liever een busje voor een dag, in het weekend krijg je vaak ook nog korting. Dan kun je in enkele keren op en neer de hele huisraad verhuizen. In omgeving Rijnmond kun je trouwens ook een verhuisdienst inhuren, dat kan je veel tijd en moeite besparen.

Met de bakfiets verhuizen

In Amsterdam is het al decennia lang dé manier om te verhuizen, ook in Rotterdam zijn er tegenwoordig “bakfietswijken” die ingericht zijn om je zonder auto te verplaatsen. Je kunt ook in Rotterdam een bakfiets huren en zo jouw spulletjes verhuizen. Voor randgemeenten in regio Rijnmond is dat minder vanzelfsprekend, in het centrum van Rotterdam is verhuizen met de bakfiets geen verkeerd idee.

Verdeel de mankracht

Er zijn gezinnen die eerst alle spullen inladen en dan samen naar de eindbestemming gaan om alles uit te pakken en weer opnieuw beginnen. Het is vaak veel efficiënter om op elke locatie een paar personen te houden. Na het laden zetten ze op de oude locatie alvast nieuwe dozen klaar of ruimen ze de woning op, na het lossen kunnen de achterblijvers de dozen naar binnen sjouwen en beginnen met uitpakken. Je spaart daarnaast ook ruimte in de auto of het busje omdat je minder passagiers hoeft mee te nemen.

Rijden met een aanhanger

Niet elke auto heeft een trekhaak, en zelfs met een trekhaak moet je opletten als je weinig of geen ervaring hebt met een aanhanger. Zo moet je naast de koppeling vaak ook een veiligheidskabel vastmaken, je moet de verlichting doorschakelen en je moet voldoende spanbanden hebben en een net om alle spullen goed vast te zetten. Let ook op met verschuiving en houd er tijdens het rijden rekening mee dat je niet over drempels scheurt. Bij verhuizingen in Rijnmond kun je lastige verkeerssituaties tegenkomen, let dus goed op!

Schakel externe hulp in waar nodig

Maak goede afspraken met familie en vrienden die je kunnen en willen helpen. Neem daarnaast contact op met een professioneel verhuisbedrijf, ook wanneer je een deel van de verhuizing zelf wilt regelen kun je de lastige zaken uitbesteden. Denk aan het vervoeren van zware apparatuur zoals de wasmachine of de vaatwasser en meubilair. Zeker wanneer je spullen van hogere verdiepingen moet verhuizen kun je veel baat hebben bij het inroepen van specialisten. In Rijnmond verhuizen kan dan een stuk sneller, en de kosten vallen reuze mee. Vraag ook naar de verzekering van goederen en wat er gedekt wordt tijdens de verhuizing.

Share This Post On