Badkamer

De badkamer is een erg belangrijk deel van uw woning. Het biedt, net zoals de slaapkamer, een ruimte om tot rust te komen en om jezelf op te frissen. Het is als het ware een plek waar heel de familie samenkomt. Tegenwoordig zijn er dan ook talloze mogelijkheden wat betreft douches, baden en wastafels.

Doorgaans heeft men in huis een douche, maar geen bad. Dit komt meestal doordat de ruimte te klein is om een groot ligbad te plaatsen. Ook is een bad vaak duur en is het nogal onhandig om deze te monteren. Een douche is daarom de ideale oplossing. Hij is relatief gezien klein in gebruik en erg praktisch. Daarnaast is het zo, dat men niet zo lang op een douche hoeft te wachten tot hij vol is, wat bij een bad vaak een nadeel is. Ook duurt het niet lang, afhankelijk van uw boiler natuurlijk, eer het water warm geworden is. Een douchecabine biedt daarom voordelen op veel gebieden.

Een badkuip daarentegen is vaak toch een must in huis. Voordelig hieraan is vooral dat men niet constant hoeft te staan, maar rustig kan genieten terwijl hij of zij ligt, al luisterend naar de radio. Ook het kletteren van het water in een douchecabine is vaak erg vervelen en irriteert al snel.

Verder speelt de wastafel een grote rol in de badkamer. Hier kan men niet alleen hun handen en gezicht wassen, ook is het tegenwoordig uitgerust met allerlei laatjes en kasten, om ruimte te besparen. Op deze site leest u van alles op het gebied van uw badkamer, zoals tips voor de inrichting ervan.