Badkamer verbouwen aandachtspunten

Een badkamer verbouwen is een hele ingreep, u gaat niet zomaar een bestaande badkamer eruit slopen om deze vervolgens overnieuw in te richten, te tegelen en nieuw sanitair plaatsen. Niet in de laatste plaatst omdat dit een dure aangelegenheid is.

badkamer verbouwen

Daarnaast moet een nieuwe badkamer ook zo perfect mogelijk naar uw wensen zijn en als het mogelijk is ook nog meerwaarde opleveren voor de gehele woning.

Er zijn een aantal belangrijke keuzes die u moet maken voordat er aan de verbouwing begonnen kan worden. Hieronder vindt u de belangrijkste punten waar u rekening mee moet houden tijdens het maken van deze keuzes.

Inrichting van de nieuwe badkamer

Voor zo een renovatie of verbouwing van de badkamer zullen er een groot aantal materialen uitgezocht moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de tegels, sanitair, meubilair en eventuele accessoires.

Bij het uitkiezen van het sanitair moet u vooral afgaan op uw eigen smaak. Maar verlies daarbij nooit de praktische kant uit het oog. Let er daarnaast ook op dat het hetgeen in een showroom staat ook daadwerkelijk in uw badkamer past. Meet daarom van te voren uw badkamer op en meet ook de meubels en sanitair op dat u graag in de badkamer wilt hebben. Met een plattegrond op schaal kunt u dan zien of het past.

Zorg dat de tegels en de meubels en sanitair passen. Teken het desnoods op een papiertje na om te zien hoe de kleuren met elkaar combineren. Dit is lastig te bepalen wanneer u dit als losse elementen in een winkel ziet staan.

Tip: kijk eens op tweedehands websites voor badkamermeubels, vaak zijn daar nog mooie producten te vinden.

Wie gaat de verbouwing uitvoeren?

Een badkamer verbouwen is niet iets dat iedereen zomaar kan doen, vaak moet er daar een bedrijf voor worden ingehuurd. Het verleggen van leidingen is bijvoorbeeld een specialistische klus en het is belangrijk dat dit goed gedaan wordt. Meestal laten mensen de gehele badkamer over aan een bedrijf omdat de badkamer simpelweg echt goed gedaan moet worden.

Toch is het aan te raden om goed te bedenken wat u zelf kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk om een oude badkamer eruit te slopen. En door dit zelf te doen kunt u toch heel veel geld besparen ten opzicht van de situatie wanneer u dit laat doen door het bedrijf. Denk hier dus goed over na.

De kosten voor uw badkamer klus

Uiteraard is het belangrijk om de kosten goed inzichtelijk te hebben alvorens u gaat beginnen het verbouwen van de badkamer. Het is daarom aan te raden om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen voor de verbouwing die u voor ogen zien. Vraag bij een aantal bedrijven precies dezelfde offerte aan om snel inzicht te krijgen in de kosten en de verschillende bij deze bedrijven, zo kunt u gemakkelijk de beste deal er tussen uit kiezen.

Let op: vraag alleen bedrijven een offerte aan die referenties kunnen overleggen of bij bedrijven die aanbevolen worden door vrienden en/of familie. In de bouw wereld zijn gewoonweg teveel malafide bedrijven actief die zo een verbouwing totaal kunnen verpesten en u voor slecht werk laten betalen.

Met hulp van informatie van Huisfocus

Share This Post On