Badkamer lekkage

Sanitair lekken

De meeste sanitaire lekken ontstaan in de buurt van badkuipen, douchewanden, wastafels en eventueel een toilet in de badkamer. Bij het renoveren van huizen komen tijdens het klussen dit soort verassingen vaak voor.

Een lekkende douche

Het is een goed idee om de dichtingen rond uw douche van tijd tot tijd te controleren want een onopgemerkt lek kan leiden tot ernstige problemen. Er kan grote schade veroorzaakt worden als het water voortdurend lekt en in contact komt met de omringende muren of vloeren. Dit komt vaak voor wanneer er gaatjes of scheurtjes in het silicone zijn. Het silicone moet zo snel mogelijk vervangen worden om erger te voorkomen. Een douchedeur of een gordijn kunnen ook al een aantal problemen voorkomen door het risico op plassen tot een minimum te beperken.

De badkuip kan lekken

Ook hier moet je eerst de dichtingen rond de badkuip controleren. Als daar niets te vinden is kan er een lek in een leiding of een afvoerbuis zijn. Deze zijn soms moeilijk te vinden omdat ze verborgen zitten achter de lambrisering of in de muur. In het slechtste geval moet je een expert vragen om het lek op te sporen.

De afvoer lekt

Stoppen of afvoeren zijn de meest voorkomende plaatsen waar een lek in een badkamer kan voorkomen. Vaak lekt het water zo langzaam dat het moeilijk te detecteren is. De gemakkelijkste manier om te testen op een lekkende afvoer of stop is door een klein beetje water in het bad te laten terwijl de stop dicht is. Ga regelmatig kijken of het waterpeil gedaald is. Indien dit het geval is kan het zowel de stop zijn als de randen er rond die lekken. Als je een beetje handig bent kun je deze onderdelen perfect zelf vervangen. Dit soort lekkages komen het meest voor in een kunststof of glasvezel bad.Lekken aan en rond kranen

Lekken rond en aan kranen komen ook vaak voor. Beschadigde afdichtingen en versleten siliconen rond de kraan kunnen water laten wegsijpelen en grote beschadigingen veroorzaken. Wanneer de kraan zelf lekt zal je dit snel opmerken en moet je dit heel snel oplossen of laten oplossen om verdere schade te vermijden en je waterrekening niet te laten oplopen.

Bel een loodgieter bij een verborgen lek

Als de badkamer lekkage onvindbaar is kan je best een loodgieter van Lekkageservice.nl bellen om een kijkje te komen nemen. Professionals kennen meestal de verborgen plaatsen in de badkamer waar lekken kunnen ontstaan.

Share This Post On