5 x kapstok inspiratie

Een kapstok is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een nieuw huis inricht. Maar vergeet deze functionele woonaccessoire vooral niet! De kapstok doet meer dan je denkt… Je hal ziet er bijvoorbeeld een stuk opgeruimder uit wanneer je jassen allemaal een eigen plekje hebben. Bovendien blijven ze zo schoon en kreukvrij. Ook niet onbelangrijk; de hal is het visitekaartje van je huis, en een sfeervolle kapstok kan een wereld van verschil maken! Vijf ideeën voor een warm welkom in de hal.

1. Klein maar fijn
Niet elke hal heeft ruimte voor een grote, opvallende kapstok. Dat hoeft ook niet; een compacte kapstok kan al veel rust en sfeer brengen! Kijk goed naar je hal en benut ongebruikte plekjes onder de trap of op de deur van de meterkast. Heb je wel een grote hal maar wil je geen overheersende kapstok erin? Hang dan drie compacte wandkapstokken schuin boven elkaar aan de muur voor een speels, maar rustig effect.

2. Alles in één
Als je de ruimte hebt, kun je ook kiezen voor een kapstok met alles erop en eraan: een groot garderobemeubel met een hanggedeelte voor je jassen, een bankje om je schoenen op aan te trekken, een hoedenplank en nog enkele lades voor je handschoenen. Dan ben je in één keer klaar, en het staat nog leuk ook!

3. Kapstok als wandversiering
Een kapstok kan veel méér zijn dan alleen een functioneel item. Tegenwoordig heb je keuze uit de meest bijzondere ontwerpen; fantastische wanddecoraties die ‘toevallig’ ook van kledinghaken zijn voorzien. Versier je hal met een kleurrijke boom en hang daar de jassen aan, of kies voor een wandkapstok met de Skyline van New York erboven…

4. De voordelen van een staande kapstok
Wandkapstokken zijn de laatste jaren erg populair, maar ook een staande kapstok heeft veel voordelen. Haken rondom verdelen jassen en tassen netjes over de ruimte; kinderen kunnen hun jasjes vaak zelf ophangen aan de onderste haken; en je hoeft geen gaten te boren in de muur.

5. Versterk je woonstijl
Een kapstok is ook een heel handige woonaccessoire om een bepaalde woonstijl mee te benadrukken. Als je al een houten bankje in de hal hebt staan, kan een kapstok met houtsnijwerk ineens voor een authentiek geheel zorgen. Een metalen exemplaar draagt bij aan een industriële look, terwijl hoogglans wit en RVS voor een design accent zorgen. Kijk voorbij de functionaliteit en geniet van een warm welkom in de hal!

Share This Post On